Maakt een waterontharder geluid?

Alleen geluid tijdens het regenereren

Wanneer u erover denkt om een waterontharder te kopen, vraagt u zich misschien af: maakt een waterontharder geluid? Tijdens de normale werking maakt een waterontharder geen geluid, maar dit is wel het geval tijdens het regenereren. Dit regenereren is voor een goed doel: uw ontharder blijft optimaal werken. Kalk wordt uit het water gehaald dat u in huis gebruikt. Water zonder kalk is beter voor uw leidingen en apparaten. Uw wasmachine zal bijvoorbeeld langer meegaan. U hoeft ook minder schoonmaakproducten te gebruiken. Maar hoeveel geluid maakt een waterontharder dan? En is er iets aan te doen? Lees snel verder en ontdek ook meer over de prijs van een waterontharder.

Zoveel geluid als een koelkast

Hoeveel geluid uw waterontharder tijdens het regenereren maakt, hangt af van het merk en type. Over het algemeen zijn de apparaten uit de hogere prijsklassen stiller dan de goedkopere types. Maar denkt u ongeveer aan het geluid van een koelkast. Heeft u een kleine waterontharder, dan zal deze ongeveer 20 minuten geluid maken, een grotere is ruim een uur bezig. Stel dat u een lichte slaper bent en het regenereren begint wanneer u net in slaap bent gevallen, dan is dit natuurlijk heel vervelend.

Minder geluid met deze tips

Als u er zeker van wilt zijn dat u geen last zult krijgen van het geluid van uw waterontharder, kunt u deze op een afgeschermde plek plaatsen, zoals een garage of kelder. Er zijn bovendien verschillende technieken waarmee u het moment van regenereren zelf kunt bepalen:

  • Met tijdgestuurd regenereren, regenereert u op een vaste dag en tijdstip.
  • Met volumegestuurd regenereren start de regeneratie wanneer een bepaalde hoeveelheid water is onthard.
  • Door regenereren via een sensor weet het systeem wanneer er geregenereerd moet worden op basis van de hardheid van het water. Hoe meer kalk, hoe eerder dit nodig is.

Prijs van een waterontharder

Nu u weet dat een waterontharder meestal stil is, alleen tijdens het regenereren geluid maakt en dat u hier ook nog iets aan kunt doen, bent u wellicht benieuwd naar de prijs van een waterontharder. Neem daarom contact op met een professional in waterontharders en vraag een offerte op. Zo komt u de prijs voor uw specifieke situatie en wensen te weten. Heeft u onlangs met succes een waterontharder laten installeren? Vertel het ons via het contactformulier.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *