Winterharde bloembollen

Winterharde bloembollen

Verscheidenheid aan bloembollen

Wist u dat er een grote verscheidenheid aan bloembollen bestaat? Het leuke hiervan is dat deze heel mysterieus en verrassend zijn. Want een groot gedeelte van het jaar zitten de bloembollen onder de grond om plotseling uit te komen. Dan pas ziet u de mooie bloem. Wanneer de bloembollen uitkomen, verschilt per soort. Er zijn voorjaarsbloeiende bolgewassen, zomerbloeiende bolgewassen, maar ook najaarsbloeiende bolgewassen die nog een toegift geven zo laat in het seizoen. En er zijn ook een aantal bloembollen die ook de winter overleven, deze zijn namelijk winterhard. In dit blog vertellen wij u meer over deze winterharde bloembollen.

Voorjaarsbloeiende bolgewassen

De meest bekende en meest gebruikte bloembollen zijn de voorjaarsbloeiende bolgewassen. Deze gaan van krokussen tot tulpen en alles daartussenin. De voorjaarsbloeiende bolgewassen zijn winterharde bloembollen. Zij hebben zelfs een koude periode nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Als u op zoek bent naar winterharde bloembollen, zijn voorjaarsbloeiende bolgewassen dus iets voor u!

Zomerbloeiende bolgewassen

Laten we het meteen maar zeggen, zomerbloeiende bolgewassen zijn niet winterhard. Er zijn natuurlijk enkele uitzonderingen, maar over het algemeen heeft u niets aan zomerbloeiende bolgewassen als u op zoek bent naar winterharde bloembollen. Zomerbloeiende bolgewassen plant u eind april en haalt u uit de grond voordat de eerst vorst begint.

Winterharde bloembollen bewaren

Met voorjaarsbloeiende bolgewassen heeft u dus winterharde bloembollen in uw tuin. Hoe u deze moet bewaren? Knip na de bloei de bloemstengels af, zodat de bloembol geen energie meer hoeft te steken in het vormen van zaaddozen. Alle energie kan gestopt worden in het versterken van de bloembol. Mochten het blad en de steel volledig afgestorven zijn, dan haalt u de bloembol uit de grond. Verwijder de grond voorzichtig en leg de bollen in een kistje op een kleine laag krantenpapier. Zet ze vervolgens op een droge, koele en bovendien vorstvrije plek.

Wilt u meer weten over winterharde bloembollen? Laat een bericht achter via het contactformulier.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *