Waarom rolluiken installeren

Antwoord op de vraag naar de meest praktische zonwering

Bent u op zoek naar de meeste praktische vorm van zonwering voor uw huis? Dan vertellen wij u dat u dan het beste op zoek kunt gaan naar rolluiken. Want met rolluiken beschermt u de ramen en deuren in uw woning of kantoor tegen zonlicht en eventuele pottenkijkers. Ook heeft u altijd goed beeld op uw televisie of computerscherm. En deze vorm van zonwering houdt natuurlijk ook warmte heel goed tegen, omdat het aan de buitenkant zit gemonteerd.
Goed: na dit pleidooi voor rolluiken, vertellen we u hieronder welke soorten rolluiken er zijn en waarom u die rolluiken zou (laten) installeren.

Elektrische rolluiken

Rolluiken zijn er in vele soorten en maten. Zo zijn er elektrische rolluiken. Elektrisch rolluiken staan voor puur gemak. U opent of sluit de rolluiken met slechts een simpele druk op de knop. Nog makkelijker wordt het als u de rolluiken aansluit op een timer. Dan heeft u er in feite geen omkijken meer naar. Ze gaan vanzelf open en dicht, afhankelijk van de zonkracht. Naast zonwering zijn rolluiken ook een zeer effectieve verduistering van uw woning of slaapkamer in de nacht. Ze gaan met de timer open wanneer u dat wil, waardoor u ervoor kunt kiezen om elke ochtend op te staan met natuurlijk licht. Elektrische rolluiken zijn ook een uitkomst voor mensen die fysiek wat minder sterk zijn.

Rolluiken met handmatige bediening

Naast elektrische rolluiken, zijn er ook rolluiken die handmatig te bedienen zijn. Ideaal voor mensen die niet van techniek afhankelijk willen zijn. Met handmatig bedienbare rolluiken, heeft u gegarandeerd nooit last van enige technische malheur. Bovendien zijn ze voordeliger in aanschaf dan hun elektrische collega’s.

Voordelen van rolluiken op een rijtje

Waarom rolluiken installeren?

  • Ze werken preventief tegen inbraak
  • Ze zijn de meest verduisterende manier van zon weren
  • Ze bieden u meer privacy
  • Ze houden warmte tegen omdat ze aan de buitenkant van het pand zitten. Uw huis blijft lekker koel
  • In de winter blijft uw woning juist warm door de isolerende werking van rolluiken

Heeft u ook gekozen voor rolluiken? Wij horen graag wat uw bevindingen zijn. Stuur uw bericht naar ons toe via het contactformulier.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *