3 soorten alcoholtester voor onderweg

Wat is de beste alcoholtester?

Heeft u een feestje, maar moet u nog naar huis rijden? Dan is het goed om van tevoren te checken of het nog wel verantwoord is om achter het stuur van de auto te kruipen. In principe geldt: heeft u gedronken? Bestel dan een taxi of neem een lift, maar er zijn situaties waarin dit niet mogelijk is. Daarom is het wijs om altijd een alcoholtester voor onderweg mee te nemen of in de auto te leggen. Deze kunt u ook gebruiken wanneer u vermoedt dat ‘de BOB’ van de avond misschien toch wat alcohol gedronken heeft. Maar welke alcoholtester is dan het beste? Wij hebben drie soorten voor u onderzocht.

1. Mini alcoholtester sleutelhanger

De mini alcoholtester heeft het makkelijkste formaat om mee te nemen. Deze kleine blaastest kun je zelfs aan je sleutelbos hangen. Er is dus geen enkele reden om deze niet mee te nemen tijdens een avondje uit. Het nadeel is wel dat deze tester niet heel stevig is. De kans dat de tester snel kapot graag is helaas heel groot.

2. Blaastest app

Er is ook een blaastest app. Hierbij hoort een klein blaastuitje dat u via de laadingang van uw mobiel aan de telefoon koppelt. Start de app op, blaas in het tuitje en lees het resultaat af. Het handige van deze blaastest is dat u uw smartphone waarschijnlijk altijd op zak heeft. Het nadeel is dat u er wel aan moet denken om het blaasgedeelte mee te nemen. Raakt u dit kwijt, dan heeft u ook niets meer aan de app.

3. Alcoholtester handtoestel

Dan is er nog het alcoholtester handtoestel. Dit is het toestel dat we allemaal wel kennen. Het lijkt op de blaastest die de politie gebruikt wanneer ze een alcoholcontrole doen. Deze komt wat ons betreft het beste uit de test. Het handtoestel is namelijk het meest betrouwbaar en geeft het meest nauwkeurige resultaat. Het formaat is iets onhandiger dan dat van de andere twee, maar het past makkelijk in het dashboardkastje van de auto of in een kleine handtas.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *