bloesembomen

Welke bomen krijgen de mooiste bloesem?

Haal het voorjaar in uw tuin met bloesembomen

Lente 2021 is niet om vrolijk van te worden. Daarom laat uw tuin zich waarschijnlijk ook niet van zijn mooiste kant zien. Alle groei en bloei loopt wat achter door de kou in het voorjaar. Maar we hebben nog goede hoop: als het weer zich gaat verbeteren zijn er een aantal bomen die alsnog een wedstrijdje ‘mooiste bloemen tonen’ gaan doen. Hier op Webbmax vertellen we u welke bomen dat onder andere kunnen zijn. Wellicht kunt er dan voor 2022 alvast op inspelen door het kopen van één of meerdere fraaie bloesembomen.

De mooiste bloesemboom

De geleerden zijn het erover eens: de mooiste bloesembomen zijn de sierkersen, sierperen en sierappels. Die bomen zorgen in het voorjaar altijd voor een vrolijk kleurenspel in de tuin. Maar weinig bloesembomen bloeien zo vol en rijk als de sierkers. Sierkersen bloeien in het wit, wit-roze en roze. Hieronder geven we u een overzicht van de mooiste sierkersen onder de bloesembomen. Kies uw favoriet maar uit!

Prunus ‘Accolade’

De Accolade is een sierkers die bloeit rond begin april en heeft trossen lichtroze bloemen. De bloemknoppen zijn donkerder roze, wat een mooi kleurcontrast geeft. De boom ziet er trechter- of vaasvormig uit.

De kerspruim, Prunus cerasifera ‘Nigra’

De kerspruim bloeit meestal al in maart en heeft veel lichtroze bloemen. Tijdens de bloei komt de boom ook in blad, wat een vrolijk schouwspel oplevert, omdat het blad donkerrood is. De kerspruim heeft een ovale tot ronde kroon en is dicht vertakt.

Prunus sargentii

De sargentii bloeit rond april en heeft lichtroze bloemen. Aan het einde van de bloei loopt het blad bronskleurig uit. Samen met de donkerbruine bast vormt dit een fraaie aanblik. Deze sierkers groeit vaasvormig en wordt ook vaak gebruikt als meerstammige boom.

Prunus serrulata ‘Kanzan’

De bekendste, en waarschijnlijk ook wel de mooiste, sierkers is de Prunus serrulata ‘Kanzan’. Dat komt doordat het blad en de roze bloesem gelijktijdig uitkomen. In vergelijking met andere sierkersen zijn de bloemen best groot. En doordat de bloemen in dichte trossen bij elkaar staan, maakt dat deze bloesem tot een bijzonder spectaculair geheel.

Meer vrolijke bloesem bij de boomspecialist

Uiteraard is er meer vrolijke lentebloesem verkrijgbaar. Laat u daarvoor inspireren en adviseren door de echte boomspecialist.

Heeft u nog goede tips voor onze tuinblogs op Corrieweb.nl? Geef ze dan door via het contactformulier op onze website. Hartelijk dank alvast voor uw bijdrage!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *