Dit zijn de verschillende soorten transportbanden

Beste transportbanden voor uw bedrijf

Wat betreft transportbanden heeft u ruime keuze tussen veel modellen. Welke transportbanden het meest geschikt zijn voor uw bedrijf, is volledig afhankelijk van de situatie. Het kiezen van een goede transportband is dan ook zeker niet eenvoudig. Daarom willen we u in dit blog informeren over het maken van een keuze. Dat doen we door verschillende soorten transportbanden te bespreken, en te informeren over de werkzaamheden waarvoor ze het meest geschikt zijn. Voor persoonlijk advies raden wij u aan contact op te nemen met een specialist. Ook hiermee helpen wij u graag verder.

Soorten transportbanden

Zoals genoemd zijn er een flink aantal soorten transportbanden op de markt. Over het algemeen kunnen we die in drie brede categorieën onderscheiden: een transportband met ook echt een band, een met vrije rollen en een transportband met gemotoriseerde rollen. De transportband met een echte band is vooral praktisch voor het gebruik bij goederen met een afwijkende onderkant of klein materiaal. Dat kan dan niet tussen de rollen komen te zitten. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan levensmiddelen of zand. Op een rollenbaan met vrije rollen doet de zwaartekracht het meeste werk. De baan loopt schuin waardoor het niet nodig is om de rollen te motoriseren. De afstand van de rolassen mag hierbij niet te groot zijn (maximaal 1/3e van de productlengte). Wanneer de band niet schuin kan staan, is het nodig om de rollen te motoriseren. Op die manier kan een circuit gevormd worden om de snelheid centraal te regelen. Erg handig voor bijvoorbeeld het voorbereiden van bestellingen.

Rubber of kunststof transportband

Wanneer u kiest voor een ‘echte’ transportband met een daadwerkelijke band, is het materiaal erg belangrijk. Dit komt over het algemeen neer op een transportband van rubber of een kunststof transportband. De rubber transportband wordt voornamelijk gebruikt voor zware toepassingen in zand, grind, recycling en andere grove producten. Dat komt onder andere door de hoge slijtvaste waarde. Elk type rubber is weer geschikt voor een ander product. De kunststof transportband is voornamelijk bedoeld voor lichte toepassingen. Hierbij kunt u denken aan voedingsmiddelen of voor de e-commerce. Het vinden van een geschikte transportband is niet eenvoudig. Het is dan ook verstandig om de hulp van een specialist in te schakelen. Het kopen van hoge kwaliteit transportbanden wanneer u het juiste model gevonden heeft, is gelukkig wel eenvoudig. Dat kan namelijk gewoon online! Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *