Kies juiste matras om slaapproblemen te voorkomen

Zoutlamp

Wat is een zoutlamp en wat zijn de voordelen?

Positieve effect van een zoutlamp

U bent hem vast wel eens tegengekomen in de winkel: de zoutlamp. Ze zien er prachtig uit en geven een ruimte een gezellige, warme uitstraling. Maar wist u dat zoutlampen niet alleen een decoratieve, maar ook een nuttige functie in huis hebben? In dit blog vertellen we meer over wat een zoutlamp precies is, wat ze voor nut hebben en wat de voordelen voor uw woning zijn.

Wat is een zoutlamp?

Laten we beginnen met uitleggen wat een zoutlamp precies is. Een zoutlamp is een lamp die onder andere gemaakt is van himalaya zout. Dit is zout met een hoog sodium chloride gehalte. De roze Himalaya zoutlamp is gemaakt van een grote brok zout. Daarbinnen is een gloeilamp bevestigd, of u kunt er een waxinelichtje in doen. Het Himalaya zout zou een positief effect op het lichaam hebben en zorgen voor ontspanning.

Zuiveren van de lucht

Een Himalaya zoutlamp zorgt voor een zuivere lucht in huis. Dit komt doordat het zout de gifstoffen uit de omgeving haalt. Het zout is in staat om negatieve ionen te produceren als de lamp warm wordt. Die negatieve ionen reinigen de lucht, omdat ze positief geladen stofdeeltjes neerslaan. Stofjes, schimmels, pollen en bacteriën die in de lucht hangen, worden dus door de zoutlamp neergehaald. Wanneer u aan het stofzuigen bent, ruimt u de deeltjes makkelijk op. De zoutlamp kan de lucht in huis dus aanzienlijk verbeteren.

Meer energie en betere nachtrust

Door te veel positieve ionen in de omgeving, kunt u zich erg vermoeid voelen. De ionen maken u namelijk futloos. Bovendien kunnen positieve ionen de toevoer van bloed en zuurstof naar de hersenen verminderen, waardoor u moeite kunt hebben met in- of doorslapen. Een veel gevallen heeft een zoutlamp dan ook als positief effect dat het zorgt voor meer energie en voor een betere nachtrust. Redenen genoeg dus om een zoutlamp te kopen!

Heeft u al een zoutlamp in huis? Wat zijn uw ervaringen? Deel ze met ons via het contactformulier.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *