blog

sales recruitment

3 tips voor efficiënte sales recruitment

Efficiënte sales recruitment

Bent u op zoek naar een nieuwe collega voor de sales afdeling? In dit blog geven wij 3 handige tips voor efficiënt sales recruitment. Zo vindt u ongetwijfeld de nieuwe collega die perfect binnen uw organisatie past!

1. Bedenk welke werknemer u zoekt

Veel bedrijven zetten een vacature online waarin de functie en het bedrijf beschreven wordt, en hopen dan maar dat de juiste persoon erop gaat reageren. Maar, wie is de juiste persoon dan? Daar wordt veel minder aandacht aan besteedt. Toch is het wel belangrijk om ook dit te bedenken. Onze eerste tip is dan ook om voor uzelf vast te stellen wie de persoon is waar u naar op zoek bent. Stel een profiel op van de werknemer die volgens u perfect bij uw bedrijf zou passen. U bent niet voor elke functie op zoek naar dezelfde persoon. Sales recruitment vraagt bijvoorbeeld een heel andere aanpak dan wanneer u op zoek bent naar een collega voor de technische afdeling. Kopieer daarom nooit dezelfde tekst voor iedere vacature, maar maak voor iedere vacature een functieprofiel.

2. Betrek werknemers bij het recruitment proces

Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe medewerker voor uw bedrijf kan het zijn dat u niet (direct) met deze persoon gaat samenwerken. Andere werknemers zullen dat wel gaan doen. Het is dan ook belangrijk om uw werknemers te betrekken bij het recruitment proces. Bovendien kunnen medewerkers, wanneer zij hierin interesse hebben, zich ook als kandidaat aanmelden: referral recruitment. Wanneer een werknemer een kandidaat al kent, geeft dat meer duidelijkheid dan alleen een CV en sollicitatiebrief. Bovendien kent uw huidige werknemer de functie vaak goed, en weet hij of zij of de kandidaat ook echt geschikt is voor het werk. Let wel op dat uw werknemer waarschijnlijk alleen de goede aspecten van de kandidaat benoemt, dus wees zelf zeker ook nog kritisch!

3. Geef de sales recruitment uit handen!

De gouden tip om zo veel mogelijk werk te besparen? Geef de sales recruitment uit handen aan een specialist. Professionele recruitment bureaus weten precies waar ze op moeten letten, hoe ze de juiste kandidaat voor de juiste vacature vinden en ze beschikken bovendien al vaak over een groot netwerk. U bespaart flink wat tijd wanneer u de sales recruitment aan de specialist overlaat.

Wat zijn uw ervaringen met sales recruitment? Deel ze met ons via het contactformulier.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *