Beveiligingsapparatuur

3 tips om uw woning extra te beveiligen

Uw woning goed beveiligen

Een veilig gevoel begint met een goed beveiligde woning. U doet natuurlijk al netjes de deur op slot wanneer u uw woning verlaat of wanneer u gaat slapen, en u zorgt dat de ramen goed dicht zijn. Maar er zijn nog meer manieren waarop u uw woning kunt beveiligen. Wij geven in dit blog 3 tips voor extra beveiliging voor uw woning.

1. Verlichting

U bent vast wel op de hoogte van het feit dat, wanneer u ‘s avonds niet thuis bent, u het beste een lampje aan kunt laten zodat het lijkt of er iemand binnen is. Maar het is ook verstandig om de buitenkant van uw huis goed te verlichten. Wanneer een inbreker uw slot wil forceren, is hij of zij zo goed zichtbaar. Dat maakt de klus veel minder aantrekkelijk, waardoor uw woning hoogstwaarschijnlijk overgeslagen wordt. Probeert iemand toch uw deur open te breken, dan is deze persoon vanaf de straatkant goed te zien door voorbijgangers.

2. Alarmsysteem

Ook is het altijd verstandig om een alarmsysteem te installeren in uw woning. Ten eerste heeft het een preventieve werking. Zorg dat er buiten goed te zien is dat uw woning voorzien is van een alarmsysteem (bijvoorbeeld met een sticker), en een inbreker slaat uw woning waarschijnlijk over. Maar natuurlijk heeft het ook een reactieve werking. Wanneer het alarmsysteem afgaat, klinkt er een luid alarmsignaal. Bovendien krijgt u een melding via uw smartphone of komt er een melding binnen bij de alarmcentrale. Ongetwijfeld weet de inbreker niet hoe snel hij uw huis weer moet verlaten (zonder iets mee te nemen).

3. Beveiligingscamera

Ten slotte raden we nog aan om een beveiligingscamera te plaatsen. Net als het alarmsysteem en de buitenverlichting heeft de camera een preventieve werking. Maar een camera zorgt er natuurlijk ook voor dat u de dader op beeld heeft staan. Dit maakt dat de boosdoener veel sneller gepakt kan worden. U weet namelijk wie het gedaan heeft.

Wij adviseren u om te kiezen voor hoogwaardige producten van een beveiligingsspecialist. Welke maatregelen heeft u genomen om uw woning te beveiligen? Laat het ons weten via het contactformulier hier op de site.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *