Screens en rolluiken: de meest gebruikte buitenzonwering

Welke buitenzonwering kiest u?

In de winter denkt u er misschien helemaal niet aan, maar juist nu is het een goed moment om te investeren in manieren om uw woning lekker koel te houden in de zomer. De meest effectieve manier om warmte en fel zonlicht tegen te houden, is door middel van buitenzonwering. Screens en rolluiken zijn hiervan de meest gebruikte soorten. In dit blog vertellen we meer over deze vormen van buitenzonwering.

Voordelen van screens

Een screen heeft natuurlijk als belangrijkste functie om zonnestralen tegen te houden. Dat doet een screen al, voordat de zonnestralen de mogelijkheid hebben om de woning in te komen. Dat maakt dat ze de warmte een stuk efficiënter tegenhouden dan bijvoorbeeld gordijnen of andere vormen van binnenzonwering. Een screen is een doek dat verticaal naar beneden glijdt met behulp van geleiders aan beide zijden van het raam. De grootste voordelen van screens zijn dat ze, ondanks dat ze het felle zonlicht buitenhouden, niet al het licht blokkeren waardoor u nog natuurlijk licht in uw woning heeft. Ook kunt u nog naar buiten kijken. Een screen kan goed tegen alle weersomstandigheden. De nadelen zijn dat ze niet 100% verduisterend werken. Ook hebben ze geen isolerende werking in de winter, en zijn ze niet inbraakwerend.

Voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn ook een vorm van zonwering. Maar, buiten het feit dat ze het zonlicht blokkeren, kunt u ze ook gebruiken om een raam of deur volledig af te sluiten om het inbrekers nog moeilijker te maken. De horizontale lamellen vormen als het ware een pantser voor het raam of de deur. Ze zijn 100% zonwerend, dus u maakt de ruimte helemaal donker op elk moment van de dag. Bovendien werken rolluiken isolerend, in de winter houdt u het binnen warm, en in de zomer helpen ze de warmte buiten te houden. Het nadeel van rolluiken is dat u helemaal geen zich naar buiten heeft. Ook moet er aan de buitenkant van uw woning een omkasting geplaatst worden, wat veel mensen niet mooi vinden.

Waar gaat uw voorkeur naar uit? En waarom juist die optie? Laat het ons weten via het contactformulier hier op de site.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *