Kies juiste matras om slaapproblemen te voorkomen

Kies juiste matras om slaapproblemen te voorkomen

Wat is de beste matras bij slaapproblemen

Heeft u slaapproblemen of komt u ‘s ochtends verkreukeld of met pijn in uw rug uit bed? Kies daarom altijd het juiste matras om slaapproblemen te voorkomen Het is misschien even een investering, maar dan weet u zeker dat u binnenkort van de kleine pijntje en de vermoeidheid verlost bent. Lees hier meer over ons advies.

Niet in slaap komen

Er zijn een aantal aanwijsbare redenen om op zoek te gaan naar een goed matras om slaapproblemen te voorkomen. Een van die problemen is niet in slaap kunnen komen.
Vaak is een matras dan te hard, of zitten er ijzeren veren in. Dit veroorzaakt druk op uw heupen en onderrug. IJzer wil altijd zo snel mogelijk weer naar boven en drukt dus tegen uw lichaam aan. U ligt niet meer lekker en zal hierdoor blijven draaien, totdat u lekker ligt. De druk blijft echter terugkomen en hierdoor kan het lang duren tot u in slaap valt. We geven u nog een paar voorbeelden.

‘s Nachts wakker worden

De druk die het matras veroorzaakt blijft de hele nacht. Teveel druk kan de bloedvaten afknellen, waardoor u bijvoorbeeld wakker wordt met een doof, tintelend gevoel in uw arm. Een drukverlagend matras verhelpt dit.

Onrustig slapen

U hoeft niet altijd wakker te worden van de druk op uw lichaam. Wel draait u zich onbewust vaak om in uw slaap, waardoor u onrustig slaapt.

Wakker worden met hoofdpijn

Wordt u wakker met hoofdpijn? In veel gevallen ontstaat hoofdpijn vanuit de nek. Nekpijn ontstaat dan weer vaak vanuit de schouders. Door slechte ondersteuning van de matras op de schouders worden uw spieren stijf en kunt u dus hoofdpijn krijgen.

Onrustige benen

Veel mensen hebben er last van: onrustige benen!. Alle bovenstaande punten resulteren in een slechte nachtrust, waardoor u niet aan één stuk doorslaapt en daardoor vervolgens vaak niet prettig wakker wordt. Een goed matras geeft u bij het wakker worden een uitgeslapen gevoel. Ga daarom altijd naar een goed beddenspeciaalzaak voor het juiste matras voor u.

Heeft u ook te maken gehad met slaapproblemen? Hoe heeft u die opgelost? Vertel het ons via het contactformulier op onze website.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *