Kies in de horeca voor payroll

Payroll in de horeca

Het viel ons op dat er in de horeca ontzettend veel gekozen wordt voor payroll. Maar waarom eigenlijk? Wij gingen op onderzoek uit om te kijken wat payroll eigenlijk zo aantrekkelijk maakt voor restaurants, bars, cateringbedrijven en hotels. Na ons onderzoek zijn wij er ook van overtuigd dat payroll ideaal is voor deze branche! We vertellen er graag meer over.

Wat is payroll?

Natuurlijk is het goed om in eerste instantie te weten wat payroll eigenlijk precies inhoudt. Wanneer u kiest voor payroll, geeft u in principe het juridisch werkgeverschap uit handen. Dit betekent niet dat u geen controle meer heeft over het bedrijf, want het operationeel werkgeverschap blijft u behouden. het juridisch werkgeverschap uitbesteden betekent eigenlijk dat het payrollbedrijf verantwoordelijk is voor de loon-, personeels- en salarisadministratie van het bedrijf. Ook geeft u dan alle risico’s uit handen. Zit een van uw werknemers bijvoorbeeld ziek thuis, dan betaalt het payrollbedrijf de werknemer door.

Zekerheid door payroll

Als eigenaar moet u zich in de horeca houden aan flink wat wetten en regels. Deze worden door de overheid regelmatig verandert. U bent al druk genoeg, dus we kunnen ons voorstellen dat u de nieuwe regels niet altijd bij kunt houden. Wanneer u aangesloten bent bij een payrollbedrijf, kunt u altijd rekenen op betrouwbaar advies of personeelsgerelateerde vraagstukken van ervaren professionals. De medewerkers van een payrollbedrijf weten namelijk alles van de laatste regels en wetten.

Tijd overhouden in de horeca

Wanneer u een horecabedrijf heeft, zult u niet veel meer stilzitten. Tot in de late uurtjes doorwerken en veel stress horen namelijk bij de dagelijkse gang van zaken. Moet u er dan ook nog de loon- en personeelsadministratie bij oppakken? Daar heeft u waarschijnlijk helemaal geen tijd voor! Door het gehaast te doen wordt de administratie er niet overzichtelijker op. Door de administratie over te laten aan een payrollbedrijf kunt u erop rekenen dat het netjes en gestructureerd bijgehouden wordt. Bovendien werken de meeste payrollbureaus in de cloud, wat betekent dat u altijd toegang heeft tot uw administratie.

Zekerheid in de horeca

Wilt u ook meer zekerheid in de horeca? Dan raden wij u zeker aan om de hulp in te schakelen van een payrollbureau. Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan, ga samen om tafel zitten en ontdek wat payroll voor u in de horeca kan betekenen!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *