Zo voorkomt u een inbraak tijdens uw zomervakantie!

Een inbraak tijdens de zomervakantie voorkomen

De zomervakantie is weer begonnen in Nederland! Een heerlijke periode waarin we er massaal op uit trekken om ons te vermaken en te relaxen. Maar ook voor inbrekers is de zomervakantie een ideale periode. De verlaten huizen zijn minimaal bewaakt en kunnen gemakkelijk worden leeggeroofd. Kunt u als vakantieganger er nog wat tegen doen? Dient u bij voorbaat een slotenmaker in te schakelen? Of moet u voordat u vertrekt maar hopen dat uw woning niet uitgekozen wordt voor een inbraak? Gelukkig kunnen wij u helpen middels dit blog met handige tips. Uiteraard weet u nooit helemaal zeker of een inbraak u bespaard blijft, maar met onze tips kunt u de kans in ieder geval tot een minimum beperken. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

Maak online niet kenbaar dat u op vakantie bent

Veel mensen posten tijdens hun vakantie jaloersmakende kiekjes terwijl ze genieten aan een prachtige zee of een heerlijk zwembad. Pas hier echter mee op! Ook inbrekers hebben Twitter, Facebook en Instagram en weten met het posten van een foto direct dat u op vakantie bent. Zij weten daardoor dat zij gerust hun slag kunnen slaan. Ditzelfde geldt voor uw voicemail. Zet niet op uw voicemail dat u niet thuis bent!

Zorg ervoor dat uw woning er bewoond uitziet

Zorg er voordat u op vakantie gaat voor dat uw woning er bewoond uitziet. Wanneer een woning er bewoond uitziet, zal een inbreker minder snel een poging wagen. Laat bijvoorbeeld een aantal kopjes op het aanrecht staan of leg een krant op tafel. Daarnaast raden wij aan om een tijdschakelaar op uw lampen in te stellen. Tot slot is het ook verstandig om regelmatig de post te laten weghalen. Een grote stapel post bij de brievenbus duidt op mensen die op vakantie zijn.

Sluit uw woning goed af

Dat u uw woning goed af moet sluiten spreekt misschien voor zich, maar toch zijn er aantal punten waar mensen op vergeten te letten. Sluit bijvoorbeeld alle ramen van uw huis en doe ze op de grendel. Check daarnaast hoe het gesteld is met uw sloten. Heeft u een slot met een Politiekeurmerk Veilig Wonen? Dan zit u helemaal goed! Deze sloten beveiligen uw woning optimaal tegen inbraken. Laat voor de zekerheid een slotenmaker langskomen om een gratis beveiligingscheck uit te voeren.

Schakel uw buren in

Onze laatste tip is om de buren om hulp te vragen voordat u op vakantie gaat. Wanneer uw buren thuis zijn, kunnen ze een oogje in het zeil houden. Zien ze iets verdachts gebeuren? Dan kunnen zij direct u en eventueel de politie inlichten. Daarnaast kunnen de buren bijvoorbeeld hun auto op uw oprit neerzetten. Zo lijkt het of er iemand thuis is. Wilt u meer tips voor het voorkomen van inbraak tijdens de vakantie? Neem dan contact op met een vakkundige slotenmaker bij u in de buurt. Zij helpen u ook met het vervangen van sloten wanneer u onverhoopt te maken krijgt met een inbraak.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *