Raamdecoratie. Welke verschillende soorten zijn er?

De werking van raamdecoratie

Wilt u meer te weten komen over raamdecoratie en ideeën opdoen voor raamdecoratie in uw woonkamer? Raamdecoratie werkt zowel esthetisch als functioneel en is steeds populairder geworden. Tegenwoordig vindt u raamdecoratie in verschillende vormen, maten en kleuren. De keuze is dan ook eindeloos. In dit blog vertellen we u meer over de diverse soorten raamdecoratie. Hierbij zoomen wij in op de gordijnen. Lees snel verder en ontdek meer!

Rolgordijnen

Een rolgordijn kunt u op diverse manieren monteren. Kies ervoor uw rolgordijn tegen het plafond te monteren, op het kozijn te plaatsen of plaats deze binnen uw kozijn. Het gordijn is gemakkelijk oprolbaar en daardoor handig in gebruik.

Duorolgordijn

Een duorolgordijn bestaat uit twee stoffen die u over elkaar heen kunt verschuiven. Op deze manier kunt u perfect de lichtinval en privacy in uw woning regelen.

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen kunt u op en neer bewegen. Wenst u meer lichtinval? Trek dan het gordijn omhoog, zodat de stof zich opvouwt.

Jaloezieën

Jaloezieën zijn kantelbare lamellen. Hierdoor kunt u de lichtinval uitstekend regelen. Maak de keuze uit horizontale jaloezieën of verticale jaloezieën en ontdek welke manier van lichtinval het beste voor u werkt.

Plisségordijn

Een plisségordijn is een gordijn waarvan de stof zigzag geplisseerd is. Dit houdt in dat er plooien in de stof zijn aangebracht. Dit gordijn kunt u net als vouwgordijnen en jaloezieën optrekken.

Dupligordijn

Een dupligordijn heeft veel weg van een plisségordijn, maar bestaat uit twee lagen stof die als een harmonica naar boven opgevouwen kunnen worden. Wanneer een dupligordijn naar beneden hangt, ziet u de mooie honingraatstructuur van het gordijn. Deze structuur zorgt ervoor dat de lucht vastgehouden wordt. Hierdoor heeft dit gordijn een isolerende werking.

Kies uw ideale raamdecoratie

Zojuist heeft u kunnen lezen over de verschillende soorten raamdecoratie waar u uit kunt kiezen. Spreekt een plisségordijn u aan? Of gaat u toch liever voor rolgordijnen? Er is keuze genoeg. Ga in gesprek met een adviseur van een gespecialiseerde gordijnenzaak en laat u adviseren over de best passende raamdecoratie voor u. Vaak kunt u uw gordijnen ook op maat laten maken. Wat wenst u voor uw raamdecoratie? Wij hopen dat u middels dit blog voldoende inspiratie heeft kunnen opdoen en wensen u veel succes bij de zoektocht naar uw nieuwe raamdecoratie!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *