Een gezonde huid zonder rimpels? Lees hier hoe

Je huid gezonder maken met collageen

Je staat voor de spiegel en hebt zojuist je eerste rimpels ontdekt. Help! Of toch niet? Een goede verzorging van je huid voorkomt vele rimpels. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is zorgen dat je collageenproductie op peil blijft. Collageen zorgt namelijk voor de versteviging van je nagels, haar, de ligamenten en je bindweefsel. Kortom, je huid en lederhuid worden door deze stof verstevigd. Bij het ouder worden verlies je steeds meer collageen. Gelukkig kan goede voeding of collageen poeder ervoor zorgen dat je huid haar elasticiteit behoudt. Lees verder en ontdek onze krachtige voedingstips!

Vlees

Vlees bevat veel collageen en eiwitten, beiden rijke bronnen. Te denken valt aan rundvlees, kip, os, geit en hert. Ook varkensvlees valt onder de noemer. Bouillon bevat tevens veel collageen. Eet zeer regelmatig vlees, zodat je lichaam genoeg collageen binnenkrijgt.

Vis

Vis bevat iets minder collageen dan vlees. Toch bevatten de schubben van een vis veel collageen. Zalm en tonijn bevatten veel omega 3-vetzuren en zorgen dat de membranen in je huidcellen beschermd blijven. Ontstekingen verminderen en je huid voelt een stuk sterker aan.

Groente en rood fruit

Rode vruchten zijn rijke bronnen van lypoceen. Lypoceen zorgt voor een verbeterde productie van collageen. Onder deze noemer vallen sinaasappels, citroenen, kiwi’s, mango, grapefruit en ananas. Groentes zijn ook zeer rijke bronnen voor de productie van collageen. Kool, spinazie, aubergine en andijvie zorgen dat je straalt als nooit tevoren.

Zwavelrijke producten

Bevorder de productie van collageen door het gebruik van zwavelrijke voedingsmiddelen.
Te denken valt aan selderij, zwarte en groene olijven, komkommer, knoflook, uien, bananen en tofu.

Ook deze voedingsmiddelen werken

Er zijn nog een aantal voedingsmiddelen die belangrijk zijn voor de collageenproductie van je huid. Wat dacht je van sojamelk, kaas, thee en noten? Ook producten die rijk zijn aan lysine, zoals biergist, aardappelen en zeewier zorgen voor een betere collageenproductie.

Kies voor voeding met collageen

We hebben je nu geïnformeerd over de diverse soorten voeding die een positief effect hebben op de collageenproductie van je huid. Alleen de juiste voeding verhoogt het collageen in je lichaam. Wist je dat collageen ook in poedervorm verkrijgbaar is? Natuurlijk collageenpoeder brengt eveneens de productie van collageen op gang en is gemakkelijk inneembaar. Doe het poeder in je koffie of in een andere drank. Ontdek vandaag nog de werking van voedingsmiddelen met collageen en collageenpoeder!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *