De woning van een dierbare ontruimen? U staat er niet alleen voor

Om hulp vragen is geen teken van zwakte

U bent onlangs een dierbare verloren en zijn of haar woning moet worden ontruimd. Dit is een ontzettend heftig proces, omdat er vaak haast bij komt kijken en u zich nog maar net heeft beseft dat u iemand voor goed kwijt bent. Dan is het beslissen over de spullen van diegene een ontzettend moeilijke klus. In dit blog bespreken we hoe u dit draagbaarder voor u zelf kunt maken.

Vraag uw familie en mogelijk een professioneel bedrijf

In eerste instantie is het natuurlijk logisch om enkel uw familie te betrekken bij het ontruimen van de woning. U kunt samen goed beslissen over de spullen. Maar wat als er ruzie uitbreekt over het verdelen van de spullen? En wat doet u als jullie allemaal te erg gehecht zijn aan de spullen? Soms werkt het dan goed om met iemand buiten uw familiekring te kunnen praten over dit soort onderwerpen. Veel ontruimingsbedrijven zijn gespecialiseerd in het ontruimen van woningen van overleden dierbaren. Zij staan u bij tijdens het uitzoeken en sorteren van de spullen en ruimen deze vervolgens voor u op. Een professioneel ontruimingsbedrijf zal naar uw behoeften luisteren en zich nergens ongewild mee bemoeien.

Geef het makkelijker een plekje

Vindt u het lastig om afscheid te nemen van de spullen van uw dierbare? Veel mensen kunnen dit beter een plekje geven wanneer ze weten dat de spullen een tweede leven krijgen door bijvoorbeeld recycling of via het verkopen van de spullen. Ook dit kan via een ontruimingsbedrijf geregeld worden. Vaak verkopen of recyclen de ontruimingsbedrijven (na toestemming) de spullen, zodat het én beter is voor het milieu én nabestaanden een beter gevoel krijgen na het afstaan van de spullen. Op deze manier gaan de spullen niet geheel verloren en wordt iemand anders er gelukkig mee gemaakt.

Gun uzelf rust tijdens het rouwproces

Een van de belangrijkste tips is: gun uzelf rust. Afscheid nemen is een van de zwaarste dingen in het leven om te moeten doen en daar is tijd voor nodig. Tijdens dit proces heeft u tijd nodig voor uzelf en niet voor het opruimen van een woning. Wanneer u dus kiest voor het inschakelen van een ontruimingsbedrijf valt er een last van uw schouders. Het ontruimingsteam zal de spullen voor u opruimen en vervoeren naar de betreffende locatie. Op deze manier krijgt u beter de kans om uw verdriet samen met uw naasten een plekje te geven.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *