Ontdek wat een woningontruiming precies inhoudt

Woningontruiming 101

Zit er een woningontruiming aan te komen? Dan is het prettig als je een beetje weet wat dit zoal inhoudt. Daarom hebben wij uitgezocht hoe we een woningontruiming zo eenvoudig mogelijk voor je kunnen samenvatten. Welke stappen moet je hiervoor maken? En wat staat je te wachten als de woningontruiming daadwerkelijk plaats gaat vinden? Lees dit blog en ontdek alles over de woningontruiming.

Wanneer is een woningontruiming nodig?

Een woningontruiming kan verschillende oorzaken hebben. Is de huur al te lang niet betaald? Dan kan een woningontruiming volgen. Hierbij wordt de inboedel van de huurder uit de woning gehaald. Vervolgens kan deze inboedel aan een goed doel geschonken worden of worden verkocht. In sommige gevallen wordt de inboedel voor enige tijd ergens opgeslagen, zodat de huurder deze eventueel zelf terug kan kopen. Een andere reden voor een woningontruiming is als senioren verhuizen naar een verzorgingshuis. Er zijn dan geen familieleden die interesse hebben in de inboedel en de meubels kunnen niet mee. Een woningontruiming biedt dan uitkomst. De laatste reden die we hier willen noemen, is een overlijden. Een woningontruiming na een overlijden zorgt snel en netjes voor een ontruimde en bezemschone woning. Naast deze redenen kan er nog veel meer aanleiding geven tot een woningontruiming.

Volg deze stappen bij een woningontruiming

Is het tijd voor een woningontruiming? Dan dienen de volgende stappen gevolgd te worden:

  1. Zoek eerst zorgvuldig uit welke spullen je eventueel wilt bewaren
  2. Maak vervolgens een afspraak met een bedrijf in woningontruiming
  3. Bespreek hier zorgvuldig mee wat er met de inboedel moet gebeuren
  4. Nodig de woningontruimers uit op een datum/tijd die jou goed uitkomen
  5. Laat het bedrijf een bod doen op je meubels als deze nog van waarde zijn

Je ziet, een woningontruiming houdt eigenlijk niet meer in dan bovenstaande 5 stappen. Wat vooral belangrijk is, is dat je je wensen uitvoerig doorgeeft aan de woningontruimers. Zo voorkom je dat er straks iets afgevoerd of doorverkocht wordt, wat je eigenlijk had willen bewaren.

Ga op zoek naar een bewezen woningontruimer

Het laatste dat van belang is, is dat er nogal wat verschil is tussen de verschillende woningontruimers. Ga op zoek naar een bedrijf dat een betrouwbare werkwijze, scherpe tarieven en een klantvriendelijke benadering hanteert. Let erop dat de woningontruimer kernwaarden als respect, discretie en ontzorging centraal heeft staan. Als je een bedrijf hebt gevonden dat deze begrippen hoog in het vaandel heeft staan, dan heb jij jouw professionele partner voor de woningontruiming gevonden!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *