gedenksieraad

Waardevol gedenksieraad

Uw dierbare altijd bij u in een waardevolle herinnering

Na het overlijden van een dierbare wordt het in huis altijd oorverdovend stil en leeg. U ziet in gedachten uw man, vrouw, zoon, dochter in het begin nog altijd thuiskomen, zoals vroeger. Maar als dat plotseling achterwege blijft, moet u het doen met de herinneringen die u nog heeft. Met een gedenksieraad kunt u dan uw dierbare voor altijd bij u dragen. We vertellen er hieronder meer over.

Dragen van assieraden en gedenksieraden steeds populairder

In de uitvaartbranche zijn er – net als in elke branche – trends die komen en gaan. En soms blijven ze gewoon. Van een blijvende trend zijn sieraden voor nabestaanden een goed voorbeeld. Sinds 2004 worden in Nederland meer mensen gecremeerd dan begraven. Daarmee zijn de laatste jaren ook steeds meer manieren ontstaan om de as van de overledene te bewaren. Naast urnen in vele soorten en maten, kunt u ook kiezen voor en gedenksieraad. Dat is een sieraad waarin u as van uw dierbare kunt bewaren. U kunt het beschouwen als een heel kleine urn, maar dan met een zeer klein beetje as daarin. Een gedenksieraad is verkrijgbaar als hangertje, ring, oorbel, ketting, armband of bijvoorbeeld een klein beeldje.

Uw dierbare altijd bij u zoals u dat wenst

Het dragen van as in een sieraad is min of meer gemeengoed geworden. Veel mensen doen het. Deze vorm van gedenken is persoonlijk, eenvoudig te realiseren én kan naar eigen smaak worden gedaan. Bij veel gedenksieraden kunt u de as er zelf in doen. Bij andere sieraden doet de edelsmid of glasblazer de as erin. En in sommige gevallen is de as onopvallend in het sieraad verwerkt, zodat niemand ziet dat de as erin zit. Het is dan ook echt uw persoonlijke herinnering die u wel of niet met de wereld wilt delen. U beslist dat helemaal zelf!

Wordt uw geliefde straks gecremeerd? Dan kunt u bijvoorbeeld een gedenksieraad bij de uitvaartonderneming bestellen. Een zeer persoonlijk gedenksieraad is een altijd blijvende herinnering aan uw dierbare!

Heeft u ook gekozen voor een gedenksieraad? Wij horen graag van u hoe u dat ervaart. Laat uw bericht achter via het contactformulier hier op de website. Uiteraard behandelen wij uw informatie volstrekt vertrouwelijk.