Moet een vloerkleed onder of voor de bank?

Moet een vloerkleed onder of voor de bank? En waarom eigenlijk? Eigenlijk is er niet echt een gouden regel of een vloerkleed nou onder of voor de bank geplaatst moet worden: het allerbelangrijkste is natuurlijk wat jij mooi én praktisch vindt!

Vloerkleed onder de bank

Heb je net een nieuw sfeervol vloerkleed gekocht, zit je ineens met je handen in het haar, want hoe ga je dat vloerkleed nou neerleggen? Kies je ervoor om het vloerkleed onder de bank te leggen, dan bedoelen we natuurlijk niet dat je het kleed niet meer ziet. Bij deze stijl techniek leg je een klein gedeelte onder de bank en daar rusten de poten van de bank op. Het grote voordeel hierbij is dat je geen last hebt van een schuivend kleed én je creëert op een bijzonder speelse wijze een leuke samenhang met bank én kleed, zeker als die qua kleur ook nog eens matchen!

Vloerkleed voor de bank

Een vloerkleed voor de bank leggen is weer het andere uiterste maar ook dat kan natuurlijk ook weer bijzonder leuk uitpakken! En, het allergrootste voordeel is dat je van het héle vloerkleed kunt geniet want op deze manier zie je alle zijdes van het kleed liggen: ergens is het toch zonde dat je een stuk van dat mooie kleed onder je bank hebt liggen, toch? Maar een ander voordeel is dat de plek waar je de combinatie van vloerkleed en bank hebt liggen ook gelijk een stuk groter oogt. Ook heb je het voordeel dat je lekker kunt variëren met hoever je het vloerkleed van je bank af hebt liggen, dat kan namelijk best speels uitpakken als je daar mee experimenteert!

Kom je er nou toch even niet uit, ga dan gewoon lekker aan de slag en probeer beide varianten uit! Leg bijvoorbeeld de ene week het vloerkleed onder de bank en de volgende week het vloerkleed ervoor. Zo heb je alle tijd om te kijken wat jij nou eigenlijk tóch de mooiste optie vindt!