Tips voor vloer behandelen

Tips voor natuursteen vloer reinigen

Informatie voor vloer behandelen

Natuursteen vloeren zijn erg populair. Dat komt natuurlijk doordat een prachtige en sfeervolle natuursteen fraai combineert met materialen als hout, metaal en beton. Heeft u een natuursteen vloer in uw woning? Dan heeft u vast ook onderhoudstips voor uw leisteen vloer gekregen toen de vloer in uw huis werd aangebracht. Wilt u graag uw geheugen opfrissen, of bent u het gewoon vergeten? Lees dan hier op Webbmax onze tips voor een natuursteen vloer behandelen.

Vloer behandelen op uw manier

Een natuursteen vloer is een goede investering voor uw woning. Natuursteen is duurzaam en past in eigenlijk alle interieurstijlen, landelijk, stoer of strak. Ander voordeel: reinigen of behandelen van uw vloer is nauwelijks nodig. Met onderstaande tips voor het reinigen of behandelen van de vloer kunt u zelf veel doen om de levensduur van natuursteen te verlengen. Het reinigen van uw vloer op dagelijkse of wekelijkse basis is beslist niet moeilijk.

Beschadigingen voorkomen

Het is een open deur; maar voorkomen van beschadigingen is de beste manier uw uw vloer mooi te houden. Hoe doet u dat? Zorg er vooral voor dat er geen zand op de vloer blijft liggen: zand werkt als schuurpapier en dat veroorzaakt veel krassen. Leg bij uw buitendeuren een goede schoonloopmat neer, zodat u het meeste vuil en zand buiten de deur houdt. U kunt de vloer verder dagelijks reinigen met een stofwisser, en haal nieuwe vlekken meteen weg door ze te deppen met een zachte doek of keukenpapier.

Grondig vloer behandelen

Wilt u uw vloer grondig reinigen? Gebruik voor het reinigen van een vloer van hardsteen nooit zuurhoudende schoonmaakproducten, zoals anti-kal, schoonmaakazijn, chloor of allesreiniger. Deze producten kunnen het oppervlak van de vloer aantasten. Dweilen of afnemen van uw vloer kunt u altijd doen met een zachte (edel)zeep. Daarnaast zijn er speciale reinigers voor het behandelen van uw vloer van natuursteen verkrijgbaar bij de speciaalzaak. Meer tips voor en over wonen? Lees hier onze andere blogs met wooninformatie.