Alles over duurzame buitenverlichting

Duurzame buitenverlichting

Wanneer uw tuin de juiste buitenverlichting heeft, zorgt dit voor veel sfeer in uw tuin. De tuin is de plek waar u tot rust komt, met een goed boek of een lekker glaasje wijn. Om te genieten van de ondergaande zon en een fijn samenzijn met vrienden of familie. In een sfeervol verlichte tuin voelt u zich werkelijk thuis. Echter kan het zijn dat de grondspots naast uw pad veel energie vreten en zorgen voor een hoge energierekening. Heeft u al eens gedacht aan duurzame tuinverlichting? Hierdoor heeft u mooie verlichting in uw tuin, waardoor u ook nog eens bespaart op uw energierekening. In dit blog leest u meer over de diverse soorten duurzame buitenverlichting.

LED verlichting, duurzaam en efficiënt

LED lampen staan er om bekend zeer duurzaam en milieuvriendelijk te zijn. Met deze verlichting in uw tuin, bespaart u al gauw energie. LED verlichting is weliswaar wat prijziger, maar hier staat tegenover dat u 20% van uw energiekosten bespaart. Tevens gaat een LED lamp wel 30 jaar mee, wat de investering het zeer waard maakt. Heeft u een tuinhuisje? Denk dan eens aan LED panelen op het dak. Ook kunt u uw tuin hier prachtig mee verlichten. Kies bijvoorbeeld voor zachte LED verlichting langs het looppad. Heeft u al lampen in uw tuin? Vervang deze dan langzamerhand door LED lampen en zie hoe u aanzienlijk in uw portemonnee bespaart!

Solar verlichting

Solar verlichting is ook een zeer geschikte soort verlichting om te overwegen. Solar verlichting is echter wat minder geschikt voor de koudere wintermaanden. Deze verlichting is vooral een energiebesparende lamp wanneer de zon schijnt. Dit komt doordat de lamp op zonne-energie werkt. Zolang de zon schijnt en de lamp energie opgenomen heeft, wordt uw tuin verlicht. Vooral de combinatie van Solar verlichting met LED verlichting, zorgt ervoor dat u het meeste licht uit de energie zult halen. Beide verlichtingssoorten hebben weinig energie nodig en zorgen voor een grote lichtopbrengst.

De keuze voor duurzame tuinverlichting

Kortom, door duurzame tuinverlichting zorgt u zowel voor een grote lichtopbrengst als een ruime besparing op uw energie. U bespaart dus in uw portemonnee en helpt tegelijk het milieu een handje door het energieverbruik terug te dringen. Daarbij gaan LED- en Solar verlichting langer mee dan standaard verlichting. Hoewel deze verlichting vaak wat meer kost, levert u dit uiteindelijk meer op. Een lagere energierekening en de beste verlichting. Ook duurzame tuinverlichting aanschaffen? Neem dan contact op met uw leverancier in de buurt en kies uw nieuwe duurzame tuinverlichting!